Nisse och Nicke 5 veckor- 180107

Kan inte låta bli att ge er fler bilder på våra underbara små pojkar Nisse och Nicke. Igår var de 5 veckor.

Nicke

Nisse

/R

Nisse och Nicke 4 veckor- 180101

Gott Nytt År 2018 önskar vi er alla

Ute är det regn och rusk, till och med hönorna är inomhus för det mesta. Några gick ut och åt lite grönkål och sen in igen. De värper fortfarande så att vi har till det vi behöver. Tror inte jag skrivit nåt om att av de två fina kycklingarna som föddes hos oss i somras... så har det visat sig att en av dem nu är en stor stilig Brahma tupp. Så kan det vara. Och han är väldigt god vän med Hälge den äldre så det är helt ok. De är också kompisar med lille Silkestuppen. Det går bra och han sjunger lika högt och vackert som de stora. Alla hönorna kucklar på bra ihop och äter som bara den.
Skall bli roligt att se dem ihop med katterna ute igen till våren.

Inne har vi katt mys varje dag, med de äldre och just nu extra med Nisse och Nicke som nu hunnit bli 4 veckor gamla. De är så fina och utvecklas så fort. Man ser på bara några dagar att de lär sig nytt, nytt hela tiden.

De sover tätt ihop för det mesta och allra helst hos mamma Vanilla.

De har fått komma ut i köket med sin låda och även följt med oss där vi är i dockvagnen. Mamma lägger sig gärna hos dem där och matar.

De äldre katterna har fått hälsa försiktigt men bara pappa Ambrosius har fått vara med i lådan. Han nosar och tvättar dem och ligger helt stilla och tittar ihop med Vanilla.

Ikväll satte vi dem på bordet en kort stund, korten blev sådär, de var lite sömniga.

Mera kommer snart, god fortsättning/R

 

 

Nisse och Nicke- 171216

Nisse och Nicke växer och är idag 2 veckor gamla.

Så fantastiskt söta och doftar så gott. Mamma Vanilla sköter om dem perfekt. Man blir så glad när hon förstår allt, det är ju första gången för henne. Vi längtar tills vi kan börja leka med dem och ha dem mer i händerna. Just nu är det ju mysigast så nära mamma som möjligt, helst inne i hennes päls.

I övrigt så är det ganska  lugnt i huset. De äldre katterna springer in och ut genom luckan och njuter av vintersolen. Värmer sig sen vid brasan i köket, det gör vi med. Vi pysslar lite och dricker kaffe innan det är dags för julmiddag på fästningen i Marstrand ikväll med goda vänner. Man ses vid färjan och tar en promenad upp till fästningen ihop med facklor och män med karolineruniform, skall bli roligt att vara med om.

Tills dess så får vi lyssna på lille silkeshöne tuppen som sitter i öppningen på hönshuset och gal och undrar vem som i h-e slängt ut snö på hans gård. Han sitter där som en propp och man hör övriga hönsen muttrar därinne. De slåss inte så de har väl nån sorts möte.... får gå ut och muntra upp dem med nåt gott. Ha en fin lördag! /R

Vanillas första kull är född- 171208

Lördagen den 2 december föddes Vanilla och Ambrosius första kull, tre ljuvliga kattpojkar.
Alla tre med bra vikter.

Alla tre föddes fint och mamma tog hand om dem. Men tyvärr så kom inte moderkakorna ut som de skulle. En kom nästa dag och en ytterligare en dag senare. Men den sista blev kvar och har orsakat livmoderinflammation. Detta har gjort att Vanillas mjölk försvann i några dagar medan antibiotikan hon fick av veterinären börjar verka. Och vi har matat de små varannan timme dygnet runt ett tag. Nu har två av dem fått igång mjölken igen genom att suga duktigt. De är stora och kraftiga killar. Den tredje är mindre och suger inte så bra, honom matar vi ännu. Tills han kommer på hur man skall göra för att hålla sig fast. Han kravlar på bra i lådan men behöver mer tid att komma ikapp sig, vi hoppas att allt går fint med honom. Vi är tacksamma att hon inte behövde operera ut livmodern och att hon nu mår fint och tar väl hand om de små.

De två stora som vi kallar Nisse och Nicke trycker bort honom, de tror att det bara är dukat för dem, men vänta bara. Dessa pojkarna är reserverade till nya ägare Sebastian med sambo i Göteborg och Erik med familj i Ytterby. Lelle Nalle som vi kallar honom behåller vi för oss själva ett tag till minst.

Det var ju länge sen vi uppdaterade sidan, vi har haft det gott med alla de äldre katterna och barn och barnbarn mm men nu kommer vi tillbaka till sidan i full fart igen.

Vår äldsta katt Ambrosia hälsar så gott att hon fortfarande håller koll på de övriga och ser fram emot att träffa de nya som hon hört pipa i lilla rummet. De brukar ju vara ganska söta och roliga när de får komma ut och leka med övriga i huset.

Trevlig helg önskar Ragnhild

 

Maj Britt har flyttat- 170917

Maj-Britt har flyttat till Susanne och Paul i Skåne, till Trulstorp. Mellan Höör och Hörby. Där bor även katterna Konrad och Wilma. Och några hönor samt en väldigt STOR vacker tupp. Bästa kompisen har blivit brittkillen Konrad, nästan direkt. Vi hade glädjen att åka dit med Maj-Britt och träffa alla hemma på nya mysplatsen. Det känns lite särskilt att få lämna en kattunge på plats i sitt nya hem. Högtidligt att ha henne med sig i bilen.

Det blir väldigt tomt i bilen efteråt, sen kör vi nån mil och pratar om hur härligt hon redan fanns sig i soffan, så många bra ställen hon har att sitta på, vad fint med glaspartiet ut mot altanen att sitta och titta ut vid för katterna, hur gulliga de nya ägarna är, vilken himla god mat de hade lagat och så trevligt deras hus var ute på landet. Det blir jättebra på alla sätt, men tomt är det ändå.

Roligt att hon får kattkompisar med. När en timme gått känner vi oss väldigt glada fast en lite kattflicka saknas oss mycket. Och alla i kullarna vi haft i år, så fina de varit alla kattungarna. Var de inte extrafina i år.... Och vi har haft så fina köpare även till de här två kullarna. Vilken tur vi har att just de här människorna sökte upp oss. Det är en gåva som vi känner väldigt stor glädje för som vi inte tar för given.

Tack snälla Susanne och Paul för att ni tog emot oss, vi kände oss så välkomna. Paul krukväxt som jag fick ett skott av ser ut att ha tagit sig och är ståtligt fortfarande, den har jag gärna kvar som minne från denna resan. Vi önskar er varmt lycka till med lilla Maj-Britt i framtiden.

När vi ändå var på tur åkte vi till Skanör och Falsterbo, sov över i Ljunghusen hos trevliga Eva på vandrarhemmet  längst ute vid fyren vid kanalen. Det kan varmt rekommenderas. Rummen var toppenfina och hon själv så grymt trevlig. Innan vi åkte skrattade vi så gott länge och lovade att vi måste ses igen. 

Innan vi åkte hemåt blev det en fin middag på Rökeriet och vi firade våra 23 år ihop. Och på hemvägen blev det Stora Trädgårdsfesten på Sofiero slottspark. Man kan hinna med mycket på några dagar med människor man tycker om och komma hem till alla katterna och hönorna och uppskatta att de finns här även kommande veckor. Nu planerar vi vart nästa roadtripp skall gå, man måste ju ha en plan....

kram på er och hoppas att ni alla får en fin start på hösten/R

 

 

Foto