Warning: Undefined variable $html in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/plugin/plugins.php on line 29  Välkommen till S* Specialcats

Warning: Undefined array key "page_title" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 22

Hur det blev S*Special Cats

1996 gick vi på vår första kattutställning och tittade.

Fick se två söta blå brittiska korthårshonor. Och blev förälskade.

Vi ska skaffa katt!!!!

Vi började åka runt bland uppfödare och känna oss för. Efter några besök hittade vi rätt.
Lyckligtvis fanns där en dräktig blå hona. Du kan se henne inne i vår logga på första sidan.
Hon heter S*Granhälls Blue Olivia.

Det var spännande att få vara med även på detta stadium
då vi inte förut hade haft egen katt. Magen växte på Olivia och den 5 april 1996 föddes vår katt.


Jonas och Doris.

S* Råttfångarns Blå Doris.
En riktigt snygg britt, med en ögonfärg som var sagolik.
På midsommardagen hämtade vi hem henne. Hon blev beundrad av vår familj och vänner.


Doris första dagen.


Vi gick med i Västsvenska kattklubben. Det var en helt ny värld för oss. Vi fattade inte mycket. Med hjälp av nyvunna kattvänner gick vi vidare. Doris gillade utställningar sådär. Det var mysigare hemma på dotterns säng. Det blev hennes favoritplats.

Hon behövde en kompis sa domaren. Hon blev för bortklemad hemma sa domaren när hon inte ville se henne i ögonen… Det var alldeles sant.

Vi började leta igen. Fick så syn på chokladfärgade. De var så ljuvliga, men sålda. Vi ställde oss i kö på en liten hona. Men väntan blir för lång.
En söndag middag 1997 ropar husse genom fönstret till matte. Jag har hittat en….. Slänger oss i bilen och åker till Kumla. Och blir kära igen. Vi möter S*Talazzos Choklade Petro.
Han blir vår Putte. En riktig chokladfärgad nallebjörn.

De blir goda kompisar. Reser med oss runt i Sverige och bor på vandrarhem och i stugor.


Doris och Putte på tågvandrarhem i Nora.

Det går jättebra. Hemma leker de och har kul med varann.
Nu fungerar det så bra. Då ringer första chokladuppfödaren och har fått en liten hona.
Toppen, på alla hjärtans dag 1998 på Orust skriver vi tingningspapper på vår choklad Signe. Hon heter egentligen S*Swan Kleis Marigold. Nu börjar det likna lek hemma.
Härliga race mellan våningarna och transportburar på hög.


Signe, Doris och Putte

Vi ville gärna att Doris skulle få några kattungar. Hon parades med S*Granhälls Blue Rasmus, ett muskelpaket med härliga ögon. Den 2 maj 1998 föddes vår första Special Cats kull.
Det blev fem ungar. Axel som bor i hos Dan och Desiré i Göteborg och nu kallas Findus. Albin som bor hos Eva och Sten-Åke i Kode. Aurora som bor hos Jim och Pia i Göteborg och kallas Sushi.
Ambrosius som är kvar hemma och Albert som kommit hem igen efter en tur till Söderhamn.
Nu bodde vi på köksgolvet hela sommaren. De var ju underbara.


Doris, Aurora, Albin, Ambrosius, Albert och Axel.

Tiden gick och de flyttade ju ut. Vi byggde kattgård vid stugan och njöt av att pyssla om våra katter. Flytten gick till Romelanda från Lerum och det blev mycket att göra.


Kommentar onödig :)

År 2000 var det åter dags för parning av Doris. Tyvärr gick det inte bra och hon avled av sviterna efter en livmodersinflammation endast 4 år gammal. Det går inte att beskriva vår sorg. Hon var ju vårt ”kärleksbarn”. Inget blev sig likt efter detta. Kattuppfödning är som allt annat inte bara lycka.

Vi försökte hitta en ny liten hona och hade turen att komma i kontakt med Kerstin i Falun.
Hon hade två små blå/creme honor S*Dalstinas Cajsa Cavat och Clara Fina. Vi kunde inte välja det fick bli båda. Helt otroligt söta systrar. Med världens bästa temperament. De har gett oss så mycket glädje.


Cajsa år 2000


Clara år 2000

Clara har fått flera fina ungar tillsammans med vår Ambrosius.

Beatrice blå som bor hos Lena i Jönköping.
Big Blue (Bamse)blå som bor hos Helen och Lars i Göteborg,
Baltassar blå som bor hos Anders och Malin i Alingsås.

Caramel blå//creme som nu kallas Astrid och bor i Lidköping.

Darwin blå bor hos Gunilla och Christer i Alingsås.
Dumbledore kallas Dumle och bor hos Camilla med familj i Göteborg.
Dear Teddy creme bor hos Anders och Malin i Alingsås.

Cajsa har inte fått några ungar ännu. Dräktigheten har inte gått så bra men vi hoppas ännu att det kan bli något.

Signe chokladhonan har inte heller fått ungar hon löpte väldigt sällan och har inte gått på p- piller, men fick ända ljuvertumörer och bortopererade äggstockar. Men hon är en härlig kastrathona.

Putte visade sig ha svansknick så det blev inga parningar där heller. Men han är husets herre när Ambrosius håller damerna sällskap.

År 2003 ville vi ha en blå hona som fästmö till Ambrosius. Det var inte lätt att hitta. Vi åkte till Upplands Väsby och träffade, hos Börje och Bea, vår lilla Muffins. Hon heter egentligen S*Javeliners Minette med uppfödare från Vallentuna.


Muffins 2003

Detta var lite om hur Special Cats kom till och började. Ni skall få läsa mer om katterna på deras resp sida. Skall försöka plocka in sånt som händer då och då.
Hoppas att ni kan ha en stunds trevlig läsning och kontakta oss gärna.

_____________________________________________________

2 Februari 2006

Historien om Special Cats fortsätter..

Nu har 2 år gått och en hel del har hänt.

De saker jag först tänker på är att Muffins inte trivdes bra hos oss och de andra katterna.
Vi hade riktig tur för hon har fått ett jättebra hem hos Angela och Andreas i Stenungsund.
Där har vi också möjlighet och glädjen att få följa henne framåt i livet. Samt nöjet att umgås med dem själva.

Vi har också fått en blå flicka som heter Ambrosia. Hon föddes i maj 2004. Hennes mamma var här på parning och vi tyckte att Ambrosia var så söt att hon fick flytta hem till sin pappa Ambrosius. Även här vi träffat nya goda vänner i Kerstin och Morgan som har S* Sagobackens katteri där hon föddes. De bor i Långared utanför Alingsås med sina fina katter och hundar.

Förra hösten år 2004 fick vår Cajsa 2 ungar Edward och Eleanor Rigby. Edward har blivit kompis till vår Darwin och bor i hans familj i Alingsås, hos Christer och Gunilla. De är två riktigt läckra blå killar som har fått glädje och bus av varandra.

Eleanor som var riktigt liten när hon föddes skulle utan tvekan bo kvar hos oss. Dessa två var ju de enda barn Cajsa fått och hon är nu kastrat på grund av dräktighetsbekymmer. Eleanor har växt till sig bra och är jättefint britt typiskt.
Tyvärr upptäcktes det av en ren händelse i höst att hon har en förträngning i sitt hjärta så nu är även hon kastrat. Men hon är pigg och glad och vi hoppas att hon kommer att vara detta.

Det har ju blivit så att flera av våra katter har blivit kastrater av olika anledningar. De är lika älskade ändå. Men det har ju inte blivit riktigt så många S*Special Cats barn som vi hade hoppats på. Därför gör vi nu ett nytt försök med en liten chokladbritt hona S*Venitas Capella.
Hon föddes hos Emma och Jonas i Göteborg och flyttar snart hem till oss.
Redan 1998 hade vi 2 chokladkatter som vi hade tänkt para men det blev inte så, så håll tummarna nu för att det i framtiden skall komma att födas små choklad ungar här hemma.

Här hemma är nu i ett nytt hus, ett härligt enplanshus ute i skogen. Där skall katterna få en stor kattgård och flera av dem skall få gå ute fritt, som vi redan provat med Cajsa. Hon hoppade härligt i snödrivorna.

Skall fortsätta att jobba lite mer aktivt med sidan nu så att det blir mer nytt för er att läsa.
Till dess ha en skön vinter med mycket kattkurr omkring er.

Ragnhild och Jonas

27 februari 2007

Nu har ett år gått sen vi skrivit något i historieavdelningen. Året som gick innebar en del förändringar i vårt katteri. I början av sommaren blev Ambrosius kastrerad. Han har fått många fina ungar som gett glädje till oss. Men även till andra uppfödare som haft honor här på parning. Han har varit en artig och kärleksfull kille som lugnt tagit emot honorna i sitt rum. De har fått se sig om och undersöka rummet medan han suttit i fönstret och sett vad de gör. Sen har han hoppat ner på golvet och låtit en skön sång höras i rummet. Sen har de haft det trevligt i några dagar och efter det kan man se paret ligga ihop på sängen och mysa. Det känns som ett stort steg med mycket tomhet efter sig att det inte blir fler söta Ambrosius bebisar. Numera går han fritt både ute och inne här hemma, kissar inte mer än i kattlådan.Han ligger gärna och ser på Tv , tittar på fåglarna på vintern. På sommaren och hösten har han varit ute varje dag, hjälper till att hänga tvätt genom att plocka upp klykorna som matte tappar. Men han är också duktig på att jaga höstlöv och plantera.

Vi har också kastrerat Clara, fru Arntzen. Hon mår bra fint och jagar runt tomten efter husse som gömmer sig bland buskarna eller bakom hörnet. Hon är mästare på att hjälpa till att ta upp potatis. Eller ialla fall att ligga i korgen. Hon är en framåt riktigt kul och intelligent katt. Är med där det händer grejor och har koll på vad matte har i linneskåpet... Är också katten med den största nyfikenheten på all mat. Helst skall den ätas från husses axel.

 Vi sparade ju aldrig någon kattunge efter Clara och Ambrosius. Men nu har vi köpt ett barnbarn till dem. S* Änglakattens Bianca som föddes i januari 2006 i Jönköping av S* Special Cats Beatrice.  En blåcreme sötnos som skall få föra Clara och Ambrosius härliga sidor vidare har vi tänkt. Nu är hon nyss fyllda ett år och en snäll lekfull flicka som inte hittar på bus, men gärna ser vad de andra gör.  Framåt sommaren har vi tänkt bygga en stor utegård till de fertila katterna. det blev inte förra året då vi hade vår första sommar här i Hålt. Vi ville se hur solen stod och se var som blir bästa stället. Nu skall den komma och bli riktigt fin.

Det senaste nya är att Capella har varit i Skåne på parning och är nu dräktig. Hennes fästman Garfield är en stor fin chokladhane med lugnt och gott sätt. Kanske lite blyg men med Capella som framåt mor så blir nog ungarna alldeles lagom i farten.

Bilden här nedan kan ni se Cajsa efter att ha tittat färdigt på en skogsduva. Den var lite kul  det verkar roligare uppe vid huset, hon vände hem igen.

                                               

Vi har nu inte skrivit här på mycket länge på grund av att man läser vad som händer i dagboken sedan vi kom igång med hemsidan, väl mött där.

Hälsningar Ragnhild & Jonas


Warning: Undefined array key "latest" in /customers/e/b/4/specialcats.se/httpd.www/template/standard.tpl on line 26
Foto